Tudi v letošnjem šolskem letu smo se v petek, 20. novembra 2015 pridružili projektu Tradicionalni slovenski zajtrk.
Vseslovenskemu projektu Tradicionalni slovenski zajtrk se pridružujemo z namenom, da bi izboljšali zavedanje o namenu in razlogih za lokalno samooskrbo, domačo pridelavo in predelavo ter v okviru sistema javnega naročanja spodbudili aktivnosti zagotavljanja hrane, pridelane v lokalnem okolju. Učencem predstavljamo pomen kmetijstva in čebelarstva ter spodbujamo k pravilni in zdravi prehrani. Ozaveščamo o pomenu živilsko-predelovalne industrije. Posebno pozornost pa namenjamo pomenu gibanja in ohranjanja čistega okolja.
Na ta dan smo pripravili malico z živili, ki smo jih nabavili pri lokalnih dobaviteljih.
V goste smo povabili čebelarja g. Vinka Krajnca in g. Mirka Kadiša. Predstavila sta nam življenje čebel ter postopek pridobivanja medu.
Utrinke si lahko pogledate v naši fotogaleriji.