Spominska komemoracija pri sv. Neži

Groznih dogodkov, ki so se daljnega leta 1945, v mrzlem januarju zgodili na Koroškem Selovcu, smo se tudi letos spomnili s prisotnostjo na komemorativni slovesnosti pri obeležju NOB.
Že vsa leta se aktivno vključujemo v organizacijo te prireditve s prisotnostjo vseh učencev in zaposlenih, saj se naša šola imenuje po najmlajšem umrlem tam, v temnem gozdu na Koroškem Selovcu.
V program so sodelovali godbeniki Pihalnega orkestra ravenskih železarjev,  pevci Mešanega pevskega zbora MATO iz Črne in seveda nepogrešljivi naši učenci. Jernej je zapel dve partizanski pesmi in k petju pritegnil tudi zbrano množico ljudi. Remzija in Matic sta se izkazala z občutenimi interpretacijami partizanskih pesmi.
Slavnostni govornik na prireditvi je bil predsednik Glavnega odbora ZZB Slovenije Tit Turnšek. Program je povezoval predsednik Občinske organizacije ZB za vrednote NOB Ravne na Koroškem, g. Maks Večko.
Prisotni so bili tudi praporščaki, sorodniki žrtev, taborniki Roda Koroških Jeklarjev Ravne, planinci, pohodniki… lepo vreme je privabilo veliko množico ljudi.
Ob koncu so se prisotni okrepčali s toplim čajem, ki so ga delili naši učitelji.
FOTO